„Liderstvo podiže ljude iz života kojeg imaju prema životu kakvog bi mogli imati“ i „Talent nikada nije dovoljan“ gesla su ovogodišnjeg dvodnevnog EQUIP Lidership programa održanog 7. i 8. Listopada 2016. godine u Hotelu Antunović u Zagrebu na kojem smo sudjelovali.

Polazeći od toga da talent sam po sebi nije tajna uspjeha, ovaj program bio je orijentiran na razradu inputa potrebnih za cjeloviti razvoj lidera. Inicijativnost i usredotočenost, priprema, ustrajnost i hrabrost, osobni integritet te odnosi i timski rad neke su od tema o kojima su polaznici različitih poslovnih profila i pozadina imali prilike ne samo slušati, već o njima kroz organizirane radionice i raspravljati te izmjenjivati međusobna iskustava. Sustavnim pristupom u razradi ovih tema stavljen je naglasak na osobno preispitivanje te poticanje na promjenu kako pojedinaca tako i poslovnog tima.

EQUIP Leadership je američka neprofitna organizacija osnovana 1996. godine s ciljem promicanja cjelovitog pristupa liderstvu koja već nekoliko uzastopnih godina organizira svoje programe u Hrvatskoj.